Tzatziki - sosul de iaurt grecesc

de AnaDavid in Sosuri, 12 Oct 2017 | 9226 vizualizari

 

Tzatziki este cel mai cunoscuta sos de iaurt din lume. Este de origine greacă și foarte ușor de făcut, răcoritor și merge bine cu carne, pește și legume, salate, cartofi prajiti, legume fierte.

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura ulei extra virgin de masline
  • 100 gr castravete
  • 1 lingura marar
  • 1 lingurita otet de mere
  • 1/4 lingurita usturoi praf
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tzatziki - sosul de iaurt grecesc:

Se spala castravetii si se rade cu o razatoare putin mai groasa, adaugam sarea peste si lasam 10 minute ca sa piarda apa.


Intr-un bol punem iaurt, ulei, marar tocat marunt, otet, praf de usturoi si amestecam bine. Adaugam castravetele si gustam de sare.

 

TIPS-URI

1

personal, prefer sa folosesc usturoi praf pentru ca sosul iese mai dulce, dar nu este gresit sa folositi usturoi zdrobit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tzatziki - sosul de iaurt grecesc" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tzatziki