Udon

de Mitinita in Paste, 8 Sep 2011 | 6331 vizualizari

 

Udon sunt pastele japoneze care au o textura alunecoasa,sunt putin grosute si delicioase,ca de nu gasesti sa le cumperi te apuci si le faci...chiar daca esti la mii de km de tara soarelui rasare.
Mare mi-a fost surpriza sa vad ca nici nu e greu de facut,mai ales ca am avut indicatii excelente de la Nona,indicatii pentru o reteta foarte traditionala. O sa ajungeti voi la partea cu saritul pe aluat:))
Ingredientele si unele indicatii sunt din cartea "The Japanese Kitchen" de Emi Kazuko .

 

INGREDIENTE

  • 2 cups de faina
  • 2/3 cups apa
  • 1 lingura de sare
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Udon:

Se cerne faina intr-un bol si se face o gaura in mijloc. Se dizolva sarea in apa si se adauga la faina.Se amesteca pana se formeaza un aluat.

Se pune intr-o punga Ziploc si se sare pe ea de 100 de ori...nu ma intrebati de ce dar fiind un lucru japonez precis ca are o explicatie.

Se acopera cu un stergar umed si se lasa sa se odihneasca 2 ore,de parca el ar fi sarit:))

Se intinde o foaie de 3mm  pe o sufrafata de lucru pe care s-a presarat faina si se impatureste in trei,astfel incat daca te uiti la aluat sa vezi litera S (daca n-am explicat bine va rog sa va uitati la versiunea in engleza,mi se pare ca acolo m-am descurcat mai bine).

Se taie fasii de 3 mm si se despart ca sa nu se lipeasca. Tot timpul sa fie faina destula pe suprafata de lucru.

Cum se gateste:

Se pune apa la fiert. Cand incepe sa fiarba se adauga udonul 25-30 de minute si se adauga niste apa rece de fiecare data cand incepe sa fiarba.

Se scurg si se clatesc cu apa rece.

 

TIPS-URI

1

1 cup = 1 cana de 200 ml

Daca ti-a placut reteta noastra "Udon" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu hribi