Umflatele cu nuci si miere

de Patricia Iordache in Dulciuri, 25 Apr 2013 | 4871 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta pe culinar.ro. Sunt exceptionaleeee!! Nuca prajita si miere intr-un fursec fraged la interior si crocant la exterior.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • putin praf de copt (un varf de cutit)
  • 1 ou (doar galbenusul)
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g miere
  • 100 g nuci tocate nu foarte marunt
  • zahar pudra vanilinat (pentru decor)
  • 2-3 linguri lapte (ca sa se lege compozitia)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Umflatele cu nuci si miere:

Amestecam faina cu praful de copt. Adaugam galbenusul, untul, zaharul si laptele. Amestecam si framantam putin pana obtinem un aluat compact pe care il infasuram in folie alimentara si-l punem la frigider pentru o ora.
Impartim aluatul in doua parti egale si facem doua rulouri cu diametrul de aproximativ 4 cm.

Taiem felii late de 1 cm si le asezam intr-o  tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele pentru ca isi maresc diametrul.

Nuca tocata o amestecam cu mierea.

Facem in mijlocul fiecarui banut o adancitura (cu degetul sau cu varful unei lingurite) si umplem cu amestecul de nuci tocate si miere.

Le punem la copt la aproximativ 170 grade (cuptorul trebuie preincalzit) pentru 15-20 minute pana se rumenesc foarte, foarte putin.

Le lasam sa se raceasca si le pudram cu zahar. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Umflatele cu nuci si miere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri "Boabe de cafea"