Unt din mango cu seminte de chia (fara zahar adaugat)

de Catalina L in Dulciuri, 27 Feb 2020 | 18503 vizualizari

 

Este o reteta fara zahar adaugat caci dulceata fructului este suficienta pentru mine .
Puteti adauga 30-40 gr de zahar brun daca doriti.
Am servit cu branza cremoasa de vaca amestecata cu un pic de indulcitor stevia si cu o lingurita de seminte de chia. Foarte bun si sanatos!
https://www.blogulluicatalina.com/2020/02/unt-din-mango-cu-seminte-de-chia-reteta.html
 

 

INGREDIENTE

Pentru de 250-300 gr

  • 1 mango frumos si bine copt
  • 25 gr de unt
  • 2 lingurite de seminte de chia
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Unt din mango cu seminte de chia (fara zahar adaugat):

Curatati fructul de coaja si taiati pulpa lui in bucati.

Puneti-le intr-o oala pe foc cu 80 ml de apa (adaugati zahar brun daca doriti).

Aduceti la fierbere, amestecati si lasati sa scada apa la foc potrivit.

Amestecati in mod regulat. Este gata dupa 20-25 minute, fructul se zdrobeste usor cu furculita.

Adaugati untul dupa 20 de minute si lasati sa fiarba un jur de 5 minute impreuna.

Lasati sa se raceasca si mixati.

Adaugati semintele de chia si amestecati.

Varsati intr-un borcan si pastrati la rece.

Se poate conserva 1 saptamana la rece.

 

Am servit cu branza cremoasa de vaca amestecata cu un pic de indulcitor stevia si cu o lingurita de seminte de chia.

Foarte bun !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Unt din mango cu seminte de chia (fara zahar adaugat)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de mango