Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Plecând de la ideea rafinată a untului aromat cu diverse, m-am gândit s-o aplic în cazul unturii de porc; grăsimea topită de la pregătirea jumărilor am amestecat-o cu ceapă, usturoi, condimente şi a ieşit ceva aromat, tartinabil... Nu obişnuiesc să consum untură, însă acum mai mult curiozitatea m-a determinat să experimentez.
În sezonul rece, când şi când, o tartina cu untură, mai ales aromată :)) merge...
Grăsimea lichidă rămasă de la pregătirea jumărilor, se lasă puţin la răcit, se strecoară şi se pune de-o parte să se solidifice, la temperatura camerei.
Ceapa, usturoiul şi chili se toacă foarte mărunt.
Se amestecă untura cu ceapă, usturoi, chili, rozmarin, cimbru, ciboulette şi sare până se formează o pastă omogenă.
Am turnat amestecul obţinut într-o cutie, căptuşită cu folie alimetară şi am pus la rece pentru câteva ore.
Am servit câte o tartină de untură aromată cu pâine multicereale cu seminţe de in şi măsline negre.
Poftă bună!
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult