Urzici cu ciuperci

de Panacris in Mancaruri de post, 14 Apr 2013 | 11233 vizualizari

 

Mâncarică de urzici transformată! Vă asigur că e foarte savuroasă! Spor la treabă!

 

INGREDIENTE

  • urzici cca. 500 g,
  • ciuperci cca. 300 g,
  • sare iodată,
  • usturoi,
  • ceapă verde,
  • ulei de măsline,
  • mălai,
  • făină albă de grâu.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici cu ciuperci:

Urzicile se curăță, se spală în mai multe ape și se clocotesc cca. 25 de minute, apoi se scurg de apă și se toacă mărunt. Ceapa și usturoiul se curăță, se toacă mărunt și se călesc în puțin ulei. Se adaugă urzicile, ciupercile, curățate și tăiate fideluțe, apă cca. 350 ml, lăsându-se la fiert cca. 10 minute. Spre finalul fierberii, se asezinează de sare, apoi se adaugă o mână de mălai, se lasă cca. 5 minute, la clocotot. în final se leagă mâncărica cu puțină făină dizolvată în apă rece, lăsându-se vreo 2 clocote.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Urzici cu hrean