Urzici cu ou si smantana

de Irina in Mancaruri de legume, 25 Mar 2014 | 10511 vizualizari

 

De cand e plina piata de verzituri, cred ca i-am innebunit pe ai mei...Nu mai vor spanac, asa ca le-am servit urzici! :))

 

INGREDIENTE

  • 4-5 gramajoare de urzici
  • 1 legatura de usturoi verde
  • 1 legatura de ceapa verde
  • sare
  • 3 oua
  • smantana pentru servit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici cu ou si smantana:

Am curatat urzicile si le-am spalat bine, sub jet de apa rece. Le-am pus la oparit intr-un vas cu apa clocotita, doar pentru cateva minute.

Am scurs urzicile si le-am inabusit impreuna cu ceapa si usturoiul tocate marunt.

Apa de la urzici nu o aruncati, beti din ea ca e buna pentru detoxifierea ficatului mai ales, sau pentru spalat pe cap. Va mai aduceti aminte din copilarie? 

Am adaugat sare. Am mixat urzicile si le-am pus din nou in tigaie, unde am adaugat si trei oua, pe care le-am amestecat impreuna cu urzicile. 

Mancarea de urzici am servit-o cu cate o lingura zdravana de smantana! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici cu ou si smantana" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Urzici cu smantana si parmezan