Urzici cu usturoi

de artistique in Mancaruri de legume, 29 Iul 2013 | 4382 vizualizari

 

In dieta aceste "ierburi" sunt geniale ! Cat si pentru vegetarieni cat si pentru omnivori in diverse aperitive , deoarece contin multe vitamine si sunt benefice sanatatii...

Recomand a fi consummate cu orez expandat in loc de paine ( pentru cei ce tin dieta, sau nu neeaparat)... Si doi covrigi cu chimen + o cana cu ceai.

Pofta buna ^^ !

 

INGREDIENTE

  • 1kg de urzici;
  • 2 capatani de usturoi;
  • 2 cepe medii;
  • rosii pasate.
  • sare de mare (sare marina).
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici cu usturoi:

Se spala foarte bine urzicile pentru a elimina nisipul si alte impuritati.

Separat punem apa la fiert intr-o oala destul de mare si adanca.Adaugam urzicile si lasam sa fiarba  bine la foc mediu, aproximativ 10-12 minute.

Urzicile fierte le punem in robotul de bucatarie si adaugam usturoiul taiat in jumatate, le maruntim bine si adaugam si putina sare de mare dupa gust.

Punem cele 2 cepe intre timp la calit intr-o oala micuta (atentie nu folositi tigaie pt ca se imprastie aiurea compozitia ori se poarte arde), pana devine ceapa usor rumena,apoi adaugam 3-4 linguri de rosii pasate pana ce devine un sos cu ceapa.

Amestecam intr-un vas sosul obtinut cu urzicile.

 

TIPS-URI

1

Atentie !!!!! Nu aruncati zeama de urzici , este foarte benefica pentru corp si circulatia sangvina, se poate consuma zilnic pana la epuizare cate o cana pe stomacul gol si cu putina sare adaugata.

2

Daca doriti ca urzicile sa nu aiba o consistenta asa de bine inchegata, puteti adauga cu o cana putina zeama proprie ca sa fie mult mai fluide.

Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Urzici cu ou