Varza a' la Cluj - in vas de lut

de Ina in Mancaruri cu carne, 5 Iun 2010 | 17899 vizualizari

 

Demult vreau sa fac mancarea asta, dar m-a determinat si madi, cand a postat minunatia ei aici : http://www.bucataras.ro/retete/7607/varza-a-la-cluj-in-vas-roman.html , de unde chiar am preluat cateva chichite ;) . Multumesc, Madi' :-*
Este o mancare excelenta!

 

INGREDIENTE

Pentru pregatirea verzei:
  • doua verze maricele
  • o ceapa
  • sare pentru frecat varza
  • 2 linguri cu bulion sau pasta de tomate
 Pentru pregatirea carnii:
  • o ceapa
  • 3 linguri pasta de tomate sau bulion
  • 300 g carne tocata amestec
  • o cescuta cu orez
  • sare
  • piper
  • o lingurita cu cimbru
  • 3 frunze de dafin
  • marar/ patrunjel tocat
 suplimentar:
  • 200 g kaizer afumat 
  • 3 oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a' la Cluj - in vas de lut:

 

     Umplem chiuveta cu apa calda si cufundam vasul de lut, plin la randul lui cu apa, pentru cca 30-40 minute, cat timp pregatim ingredientele pentru mancare.

     Kaizerul il taiem felii si-l rumenim 2 minute in tigaie de teflon, fara ulei.

       Pregatirea verzei: 

    Varza se taie fideluta si se freaca bine cu sare ( ca la framantatul aluatului)

    In doua linguri de ulei si putina apa se caleste o ceapa tocata marunt, apoi se adauga doua linguri cu pasta de tomate si o ceasca cu apa. Se adauga si varza peste ceapa si se lasa sa fiarba 10-15 minute.

       Pregatirea carnii: 

    Tocam o ceapa marunt, o calim putin in doua linguri cu ulei si jumatate de cescuta cu apa, apoi mai adaugam o cescuta de apa si 3 linguri cu pasta de tomate si mai lasam 2 minute sa clocoteasca.       Adaugam carnea tocata si orezul spalat in prealabil, apoi sare, piper, cimbru, patrunjel si/sau marar tocat si 2-3 frunze de dafin. Dupa cca 5-10 minute  dam deoparte vasul.

      Scoatem vasul din apa si incepem aranjarea carnii si a verzei:  Pe fundul vasului asezam un strat de varza pregatita ca mai sus, apoi unul de carne cu orez  si cateva bucati de kaizer afumat putin prajit. Reluam operatiunea cu straturile: varza-carne-afumatura, pana terminam tot, astfel ca ultimul strat sa fie de varza, peste care asezam felii de kaizer afumat si prajit.

    Batem doua-trei oua cu putin delikat si verdeata tocata si le turnam peste varza, apoi punem capacul si dam la cuptor 50-60 minute.

      Este excelenta calda sau rece, cu sau fara mamaliguta  ( eu n-am avut rabdare sa astept mamaliga, am papat fierbinte :">  )

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a' la Cluj - in vas de lut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

Merisor 1

25.11.2012, 09:19

E super! Vreau si eu o...ustensila de-aia care rade tot

Ina 1

25.11.2012, 09:35

)) Chiar e buna ustensila ! Mai ales la radacinoase Si e multifunctionala

babi5 1

24.05.2013, 18:28

Bunaaaaaaaaaaaaa.. cu varza acra nu ai incercat ?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu afumatura