Varza a la Cluj

de Raisha in Mancaruri cu carne, 22 Noi 2013 | 22058 vizualizari

 

Ce poate fi mai satios decat varza a la cluj? O bunatate de mancare!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 varza
  • 1 ceapa
  • 500 g. carne tocata
  • 300 g. smantana
  • 2 linguri pasta tomate
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Se taie varza fideluta si se indeparteaza cotorul, se freaca cu sare si se lasa sa se inmoaie putin. Se pune apoi la calit cu putin ulei si o ceasca de apa ca sa nu se prinda de fundul tigaii. Se amesteca din cand in cand si se lasa pe foc pana se inmoaie putin. Spre finalul fierberii se adauga condimentele si pasta de tomate.
Separat se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste putin ceapa pana devine sticloasa. Se adauga carnea tocata, se amesteca putin si se rumeneste pana capata o culoare mai inchisa. La urma se adauga condimentele pentru a nu se intari carnea.
Se unge o tava termorezistenta cu ulei si se adauga un rand de varza, unul de carne, unul de smanatana, se continua alternand varza, carne si smantana.
Tava se da la cuptor pentru aprox 45 min. si se serveste calda cu smantana.
Pofta buna va doresc!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Rocsi 1

23.11.2013, 21:10

Nu am mancat dar vreau sa incerc macar o data de curiozitate.

cristeena20 1

24.11.2013, 15:26

nici eu tare de mult nu am mancat..e una din mancarurile mele preferata...

Krystyan Trendy 1

27.11.2013, 12:52

foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza dulce a la Cluj