Varza a la Cluj cu soia

de ianculubita in Mancaruri de post, 27 Mar 2013 | 15031 vizualizari

 

Daca tot suntem in post va dau o idee de gatit;daca urmati intocmai reteta mea,va garantez ca nu stiti ce mancati!
Adevarata reteta de varza a la Cluj nu o cunosc,asta e varianta mea de post.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza dulce sau murata(dupa preferinte)
  • 100 ml ulei
  • 1 pahar orez
  • 200 g soia granule
  • 1 ceapa
  • 2 linguri bulion
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 3 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj cu soia:

Punem soia intr-un vas pe foc impreuna cu 1 lingurita sare, piper, putin cimbru, usturoiul zdrobit si lasam 10 minute; In alt vas calim ceapa in putin ulei, adaugam soia scursa, amestecam bine si mai condimentam la nevoie; in alt vas cu restul de ulei, punem varza taiata fin sa se caleasca, stingem cu 1 ceasca de supa de legume fierbinte si lasam pe foc pana scade si varza este moale

In compozitia de soia adaugam orezul inflorit cateva minute in apa cu sare sau tot in supa de legume, pe foc

Intr-o tava unsa cu ulei, punem un strat de varza, apoi soia, acoperim cu restul de varza, deasupra turnam bulionul dizolvat intr-o ceasca cu apa si dam la cuptor 40-50 minute

Se serveste dupa preferinta, dar noi am servit cu mamaliguta.

TIPS-URI

1

supa de legume o puteti face repede dintr-un cub concentrat de legume fiert in 1l de apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj cu soia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gulas de Soia Inedit cu chimen