Varza calita cu soia

de Bunica in Mancaruri de post, 10 Apr 2020 | 2856 vizualizari

 

Avand o varza cruda de cateva zile si nestiind ce sa pregatesc  astazi pentru pranz am hotarat sa fac o varza calita cu cuburi de soia. Ce sa va spun?A iesit o bunatate! Sa nu mai lungesc vorba si sa va povestesc cum am preparat-o.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 varza cruda mare
  • 250 g. soia
  • 1 ceapa
  • 3 linguri ulei
  • 200 g. suc de rosii
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1foaie de dafin
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita cu soia:

Intr-o craticioara de 1 l am pus apa la fiert.

Cand a inceput sa clocoteasca, am pus cuburile de soia, am acoperit cratita cu un capac si am stins focul.

Am curatat o ceapa potrivit de mare,am spalat-o si apoi am tocat-o.

Intr-o tigaie am pus la incins 3 linguri ulei. Cand uleiul s-a incins am pus ceapa tocata marunt. Cat s-a calit am avut grija sa nu se arda,mestecand in tigaie. Varza taiata fideluta am adaugat-o peste ceapa devenita translucida intre timp. Cand varza s-a inmuiat am adaugat o foaie de dafin ,suc de rosii ,marar verde ,sare,piper si cimbru,lasand sa se caleasca inca 10 minute.

  Am adaugat cuburile de soia (dupa ce au fost scurse de apa care a ramas ) . Toata compozitia a fost transferata intr-un vas de ceramica si dat la cuptorul incins la 160 grade pentru 60 minute. Am servit varza cu mamaliguta calda.

Sa va fie de folos!      

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita cu soia" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu gem de caise, de post