Varza cu costita afumata

de Merisor in Porc, 9 Feb 2013 | 8087 vizualizari

 

Varza este una din mancarurile mele preferate, dar prefer varza dulce proaspata.
Am mancat odata la mama soacra varza calita in grasime de pasare si tare mult mi-a placut asa ca azi am executat si eu reteta ei.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mare(2,5 Kg)
  • 3 cepe medii
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 3 linguri untura de curcan
  • 750 gr costita afumata
  • marar uscat, maciulii si cozi
  • piper macinat
  • frunze de dafin
  • 5 linguri sos de rosii
  • sare
  • apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu costita afumata:

Am tocat varza spalata si scursa, am pus-o intr-un vas, am frecat-o cu putina sare si am stropit-o cu zeama de la o lamaie.O lasam asa la odihnit pana pregatim toate celelalte ingrediente.

Costita portionata si spalata am pus-o la fiert in putina apa si am lasat-o doar pana a atins punctul de fierbere dupa care am scurs-o si am spalat-o. Asta pentru a indeparta din toxinele care se depun in timpul afumarii.

Am tocat ceapa, morcovul l-am razuit, iar ardeiul l-am avut deja tocat la congelator.

Am pus intr-un vas untura de curcan la topit, apoi am adaugat costita si am parajit putin pe toate partile, apoi am scos-o si am pus legumele. Am adaugat putina apa peste ele si am lasat pe foc fara capac pentru evaporarea apei. Cand s-au patruns bine legumele am adaugat varza tocata, am amestecat, am asezonat cu condimentele, am adaugat si costita si am dat la cuptor pentru 40 minute la 180 grade.

Dupa acest timp, am adaugat sucul de rosii si am mai lasat 15 minute la cuptor.

Baietii mei o servesc alaturi de cativa graunti de usturoi, sau ardei iute, mie imi place asa simpla.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

Merisor 1

09.02.2013, 22:11

Ruxy, multumesc frumos!

Merisor 1

09.02.2013, 22:11

Elena

MVMih 1

02.03.2013, 15:09

E ceva!!!...treaba serioasa si gustoasa...cu tot cu o din aia fierbinte....(mamaliga)...e tot ce trebuie. Chiar e buna reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza calita