Varza dulce cu piept de porc si carnaciori de bere

de Panacris in Mancaruri cu carne, 28 Oct 2012 | 3226 vizualizari

 

O mancare apreciata in familia noastra

 

INGREDIENTE

  • varza dulce 2500 g,
  • piept de porc 500 g,
  • carnaciori de bere 300 g,
  • ulei de floarea soarelui 50 ml,
  • ceapa galbena 1 bucata,
  • morcovi 1 bucata,
  • telina 1/2 bucata
  • sare iodata,
  • foaie de dafin,
  • marar uscat,
  • boia de ardei dulce,
  • cimbru,
  • rosii proaspete,
  • boia de ardei dulce
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza dulce cu piept de porc si carnaciori de bere:

Ceapa, morcovul si telina se curata, se dau pe razatoarea mare si se pun la calit in ulei si putina apa. Pieptul de porc se taie in bucatele, si se dinstuie cu zarzavatul, cca. 10 minute, acoperit, la foc mic. Intre timp varza se taie fideluta (eu am folosit ajutorul din dotare, Robotul cel harnic;) ) Eu nu frec cu sare varza, cum am auzit ca procedeaza unele gospodine, ci o adaug direct la amestecul de carne si zarzavaturi. se asezoneaza de sare, piper, boia, foi de dafin, cimbru si marar, se completeaza cu apa, cat sa acopere varza si se lasa la fiert, neacoperit cca. 30 de minute la foc mediu. Apoi se transfera amestecul de varza, intr-o tava termorezistenta la cuptor, se aseaza artistic  carnaciorii de bere. rosiile feliate, o crenguta de marar uscat, si se da la cuptor acoperit cca. 30 de minute. Se serveste fierbinte cu adaos de smantana sau ardei iute dupa gustul fiecaruia.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza dulce cu piept de porc si carnaciori de bere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din carne de porc si vita,cu garnitura de legume si ciuperci