Varza dulce cu smantana si marar

de lucy2002 in Mancaruri de legume, 18 Mai 2019 | 7573 vizualizari

 

O reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa si rapida. Se poate gati cu carne de porc dar eu am ales varianta asta fiindca ne place mai mult. Pot spune ca gatesc destul de des aceasta reteta si-o recomand cu incredere. Este delicioasa cu mamaliguta calda si un ardei iute. 
Pofta buna!
 
 

 

INGREDIENTE

  • o varza potrivita
  • doi morcovi
  • ceapa de care aveti
  • 200 ml smantana cu grasime 20%
  • condimente
  • sare
  • marar
  • 5 linguri de ulei
  • apa
  • 1 lingura de faina alba
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza dulce cu smantana si marar:

 Curatam varza de primele foi si o taiem fideluta si o frecam cu putina sare pana se inmoaie un pic.

Ceapa tocata si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici se pun la calit cu 5 linguri de ulei. Dupa ce s-a inmuiat ceapa, adaugam varza si amestecam bine, completam cu apa calduta si o lasam sa fiarba la foc mic. Cand varza este fiarta, adaugam smantana amestecata cu o lingura de faina si amestecam bine si rapid, avand grija sa nu se prinda de fundul oalei. Adaugam condimente dupa gust ( un pic de cimbru, piper) si lasam 5 minute pe foc. La final adaugam mararul tocat marunt.

 

TIPS-URI

1

se poate gati si cu carne de porc.

2

folositi ceapa de care aveti sau combinata cum am facut eu.

3

recomand a se folosi marar proaspat, eu am avut uscat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza dulce cu smantana si marar" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj