Varza la butoi pentru murat

de babi5 in Muraturi, 23 Oct 2014 | 21585 vizualizari

 

Asa cum ma repet, sunt sigura ca fiecare dintre voi stie cum se pune varza pentru Iarna ,dar o reteta in plus nu strica ,poate este de ajutor tinerelor Bucatarese o recomand cu drag.Am folosit un butoi de plastic de 100 l.

 

INGREDIENTE

  • 59 kg varza( cu frunze subtiri)
  • sare
  • pipet boabe
  • mustar boabe
  • 1 telina mare,
  • 3 mere mari Ionatan
  • 1 porumb(pentru boabe)
  • 2 gutui mari
  • foi de dafin
  • crengute de cimbru
  • crengute de marar
  • hrean
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza la butoi pentru murat:

Prima data oparim bine butoiul si il spalam.Apoi curatam bine varza de frunzele deteriorate si ii scoatem cotorul,desfacem boabele de porumb  si curatam hreanul si telina si le feliem.

Apoi in fiecare cotor de varza punem ,2-3 boabe porumb,citeva de piper si mustar si apoi umplem cu sare.Pe fundul butoiului punem crengute de cimbru si marar,foi de dafin,boabe de piper si mustar felii de gutuie si mar hrean ,apoi incepem sa asezam varza ,dupa doua rinduri iarasi punem : hrean,piper,mustar ,cimbru,marar,felii de telina ,mar si gutuie,foi de dafin.

Apoi iarasi varza si repetam operatiunea pina la terminare.Acoperim si lasam pina a doua zi sa se aseze varza si facem saramura si punem peste ( la 10 l apa fiarta si racita 1 lingura de sare).Deasupra punem scindurele pe care le-am oparit si spalat bine si peste scindurele o piatra de codru mai mare, spalata si curatata bine ca sa tina varza apasata (adica sa stea in saramura ,ca altfel se ridica datorita sarii)

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Pe toata perioada cit sta la murat cu un furtun ,pitrocim moarea (adica o scoatem cu furtunul si o punem inapoi ca sa ramina limpede)

2

Si asa obtinem o varza murata si aromata buna pentru :sarmalute,varza calita,varza la la cluj,Ciorba de varza,taitei cu varza,placinte cu varza.etc. si consumata ca atare cu putin ulei piper si boia ,o salata delicioasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza la butoi pentru murat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Panacris 1

02.12.2014, 14:21

babi5 1

02.12.2014, 15:25

Panacris multumesc

Rahela Velicu 1

24.06.2021, 19:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Varza murata