Varza murata

de Constelatialeu in Muraturi, 8 Noi 2014 | 22086 vizualizari

 

E buna si-o reteta din asta,pentru cine vrea sa-si puna varza.....Nu e cum imi amintesc eu din copilarie,putina aia de lemn,mare si incapatoare si cu un miros de ''lemn murat'',dar e ok,cat sa ai varza murata de-o sarma pentru Craciun si Revelion......

 

INGREDIENTE

  • Cantitatile sunt variabile in functie de butoiul in care puneti
  • 1 butoi de cca 40 l
  • un furtun subtire cca 3-4 m ( furtunul este gaurit pe jumatate din suprafata lui)
  • varza, 20-25 buc ( am avut mai mica,ca nu intra pe gura butoiului)
  • sare grunjoasa
  • boabele de porumb de la un stiulete
  • tije de marar uscat
  • 2 gutui
  • 1 varza rosie mica
  • 1 sfecla rosie mica
  • tije de hrean
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza murata:

Mai intai spalam bine butoiul.Apoi curatam varza de foile urate si cu un cutit ascutit scobim un pic cotorul si il umplem cu sare grunjoasa.Pe fundul butoiului asezam furtunul sub forma de colac si restul il ridicam in sus sa ramana un capat afara din butoi.Apoi incepem sa asezam varza pe care am scobit-o si am umplut-o cu sare.Asezam in asa fel incat sa nu ramana prea mult spatiu intre verze.Printre verze bagam bucati de hrean,bucati de gutuie si boabe de porumb,pe care le-am spalat inainte.Procedam asa pana umplem butoiul.Apoi punem saramura.La o galeata de 10 l adaugam o cana de ceai plina cu sare grunjoasa,amestecam sa se topeasca si apoi turnam in butoi.Procedam asa pana umplem butoiul,deasupra punem tijele de marar uscat.Lasam asa pana a doua zi,cand mai punem varza,pentru ca o sa mai scada.Adaugam si-o varza mica rosie si o sfecla rosie,pentru culoare.Nu punem capacul.In fiecare zi,timp de o saptamana vanturam zeama,sufland in furtun,simplu si eficienta metoda asta,zic eu,voi incercati-o si o sa vedeti daca e eficienta sau nu. Dupa o saptamana ,astupam cu capac butoiul si asteptam sa se mureze,pana la Craciun e buna de sarmale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza murata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Varza murata