Varza murata/verze ca in piata la Cluj :)

de Sylvia in Conserve, 26 Sep 2010 | 34824 vizualizari

 

Acest tip de muraturi se numesc verze in Ardeal si sunt minunate iarna la o friptura de porc aromata sau la o iahnie de fasole….lista ar putea continua

 

INGREDIENTE

  • Eu am facut de aceasta data dintr-o varza mare de 2 kg pentru ca nu am avut la dispozitie decat borcane mici de 800 de grame
  •  Mai avem nevoie de
  • telina frunze,
  • dafin,
  • cimbru verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza murata/verze ca in piata la Cluj :):

 Varza se taie fidelute subtiri, se freaca bine cu sare mare ( sa fie mai sarata ca o salata obisnuita ) si se amesteca cu frunze de telina taiata marunt si o lingurita de chimen. Mai avem nevoie de telina frunze, dafin, cimbru verde. Se mai poate amesteca si cu morcov dat pe razatoare sau cu varza rosie, eu ma facut varianta “clasica” a casei de acesta data.

 Se lasa varza sa actioneze cu sarea timp de 2 ore si apoi se pune in borcane. Incepem prin a pune ierburi aromate, telina verde, cimbru verde  ( se poate pune si uscat ) dafin si apoi se taseaza bine varza. La mijlocul borcanului mai punem un strat de frunze aromate si de dafin si continuam cu varza, la fel la sfarsit incheiem cu un rand de ierburi    aromate. Daca varza a stat suficient cu sare nu mai are nevoie de apa in completare pentru ca lasa ea, daca aveti o varza mai uscata cumva si nu lasa suficienta apa, se completeaza in borcan pana trece peste varza cu o compozitie   facuta asa : o jumatate litru apa, o jumatate lingura sare si o jumatate lingura otet, fiarta si racita.  In camara se pune un platou sub borcane pentru eventualitatea in care iese apa din borcane in urma fermentatie in urmatoarele zile . Daca temperatura nu este scazuta in 5-7 zile se pot consuma deja…eu abia astept sa atac borcanele mele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza murata/verze ca in piata la Cluj :)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mira86 1

28.09.2010, 02:24

De citiva ani am pus varza asa eu rad morcov si telina si este f f buna ,iarna fac salata imediat ,fac mincare ,

este -bd

nadina73 1

29.09.2010, 00:27

5f o sa pun si eu la butoi

marieta 1

09.11.2010, 00:55

o idee foarte buna!!aici in franta e mai simplu sa pui varza asa tocata in borcane!!la butoi intreaga e mai greu!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Varza murata la borcan