" Varzare"

de daniastefania in Mancaruri de legume, 6 Iun 2015 | 4187 vizualizari

 

O placinta tare gustoasa, buna de luat si la pachet. Numele de " varzare" vine de la faptul ca este umpluta cu verdeturi. Sper sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 250 ml apa
  • 20 ml ulei
  • 1 salata verde
  • Cozile de la 2 cepe verzi
  • 2 legaturi marar
  • Sare
  • Ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA " Varzare":

Pregatim aluatul pentru placinte. Dizolvam drojdia in apa calduta. Adaugam faina cernuta, sarea si uleiul si framantam bine, pana obtinem un aluat elastic. Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam aluatul sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.

Pregatim in acest timp umplutura. Salata, cozile de ceapa verde si mararul se spala bine si se taie marunt intr-un vas. Se sareaza bine si se lasa 30 minute sa-si lase apa. Apoi se storc bine si se amesteca verdeata cu o lingura de ulei. Dupa ce a dospit aluatul, il impartim in bilute, pe care apoi le intindem in forma de cerc. Punem o lingura de verdeata in mijloc, apoi adunam marginile. Intindem usor aluatul, sa nu iasa umplutura si prajim placintile intr-o tigaie incinsa, unsa cu putin ulei. Le prajim pe ambele parti, pana sunt frumos rumenite. Le servim calde, dar sunt tare bune si reci.

Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "" Varzare"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de pateuri cu branza