Varzari

de Georgiana78 in Mancaruri de post, 18 Mar 2012 | 6982 vizualizari

 

Imi place varza murata in fel si chip si am gasit reteta asta intr-o veche revista practic si nu am rezistat sa nu o incerc!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 gr faina
  • 150 ml apa
  • 150 ml ulei
  • sare

Umplutura:

  • 1 varza acra mica
  • 1 lingurita sare (daca varza nu este prea sarata)
  • ulei
  • piper
  • nucsoara (eu nu am avut)
  • cimbru
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varzari:

Aluat:

- pui faina intr-un castron si faci o adancitura in mijloc unde pui sarea si incepi sa framanti cu apa si uleiul pana obti o coca suficient de tare si lasi sa se odihneasca

Umplutura:

- speli varza, o toci marunt, o storci si o calesti in ulei cu putina apa, sare(daca este nevoie) piper si condimente cel putin 30-40 min

- intinzi din aluat o foaie si o tai in patrate cu latura de 10 cm si pui pe fiecare patrat cate o lingura din compozitia de varza di aduci colturile de aluat in mijloc ca la poale-n brau (spacifica in reteta din revista)

- asezi toate placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dai la cuptor la 190C pentru 35-45 min

TIPS-URI

1

in reteta originala se punea si 1 lingurita zahar si una de faina in varza, dar mie nu-mi place asa...

Daca ti-a placut reteta noastra "Varzari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mamaieelena 1

19.03.2012, 00:58

grozav

MIUTA 1

19.03.2012, 12:18

Super bune vreau si eu

Georgiana78 1

19.03.2012, 21:20

Va multumesc! Va servesc cu placere!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu spanac si soia