Varzari prajite

de Bunica in Mancaruri de post, 3 Apr 2019 | 4207 vizualizari

 

Stiti momentul acela cand se apropie ora cine si parca n-ai manca ce ai prin frigider? Asa am fost eu acum cateva seri.Parca nimic din ce aveam nu-mi placea . Am tras cu ochiul in dulap si frigider;)aveam tot ce-mi trebuia pentru varzari ,o reteta de post creativa,si treci la treaba.Nu mi-a parut rau ca  am muncit putin:)))))

 

INGREDIENTE

  • 500 g. faina
  • 350 ml. apa
  • un praf de sare(un varf de lingurita)
  • o lingurita drojdie uscata
  • 200 ml. ulei
  • o varza acra potrivit de mare
  • 2 cepe
  • piper
  • 3 linguri ulei
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varzari prajite:

Se amesteca faina cu sare,drojdie si cu apa calduta si se framanta bine.

Se lasa sa se odiheasca aluatul jumatate de ora.

Curatam,spalam ceapa si o tocam marunt.

Varza se toaca marunt.

Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul la incins .

Adaugam ceapa si calim pana devine sticloasa.

Peste ceapa adaugam varza tocata marunt.

Cand varza s-a inmuiat ,se stinge focul si se asezoneaza cu piper dupa gust.

Se imparte aluatul in 7 parti si se framanta si se  formeaza  bile.

Fiecare bila se intinde cu sucitorul o foaie subtire.

Punem cate o lingura de varza pe jumatate de foaie ,iar cealalta jumatat o tragem peste varza.

Apasam marginea cu degetele sau furculita.

Punem uleiul la incins intr-o tigaie mare.

Cand uleiul este incins punem cate 2 varzari la prajit.

Prajim pe fiecare parte.

Cand sunt prajite le scoatem pe un servetel absorbant.

Sunt bune atat calde cat si reci.

Sa va fie de folos!

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Cand prajim varzarile focul nu trebuie sa fie prea mare sa nu se arda.

2

Varzarile se pot si coace in coptor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Varzari prajite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mirela0911 1

05.04.2019, 08:25

Astea sunt bune rau!

Merisor 1

05.04.2019, 19:41

Astea ne plac și nouă mult!

Rocsi 1

05.04.2019, 19:44

Ce bunatate! Ai mei ar manca des asa placinte!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de post