Vinata evantai-acordeon la cuptor

de Catalina L in Mancaruri de legume, 30 Iun 2018 | 3287 vizualizari

 

Sezonul vinetelor se apropie. Deja la piata am vazut vinete frumoase asa ca n-am rezistat.
Am vrut sa-ncerc o reteta deosebita pe care am vazut-o destul de des pe internet.
Am folosit ingredientele pe care le aveam in frigider, puteti improviza fara probleme.
Folositi daca puteti o branza de calitate, eu am folosit o branza frantuzeasca comté.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/05/vinata-evantai-acordeon-la-cuptor.html

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mare
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 rosie
  • 1 ardel rosu
  • cimbru
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • sare, piper
  • 100 g de branza comté
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinata evantai-acordeon la cuptor:

Spalati legumele.

Taiati ceapa si rosia in rondele. Taiati ardeiul in lamele.

Cu un cutit ascutit taiati vanata in 6-8 lamele fara sa ajungeti cu cutitul pana la cotor.

Apasati vanata, se va deschide in evantai.

Presarati cu sare si ungeti cu ulei feliile de vanata.

Taiati branza in lamele fine.

Asezati vanata pe o tava de copt.

Inserati pe fiecare felie de vanata, alternand rondele de ceapa, rosie si lamele de ardei si de branza.

Decorati cu branza si ceapa ramase. Apoi le stropiti cu un pic de ulei, puneti piper si presarati cimbru.

Puneti-le in cuptorul incalzit la 200°C. Coaceti timp de 10 minute, scoateti si acoperiti cu o foaie de aluminium.

Coaceti inca 20 minute, indepartati foaia si reduceti la 160 °C. Coaceti inca 20 minute.

Serviti cald natur sau ca garnitura la o carne alba sau peste. Rece este de asemenea foarte buna, cu un pic de otet balsamic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinata evantai-acordeon la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu legume