Vinete a la mozzarella

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 22 Mar 2021 | 4345 vizualizari

 

  Reteta este o adaptare a celebrei retete de vinete a la parmigiana. Eu am folosit mozzarella si am sarit peste etapa prajiriii vinetelor date in faina. Am dorit un preparat mai light in concordanta cu planul meu de dieta

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata - 150 gr
  • 1/2 ceapa mica
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri ulei masline
  • 100 ml suc rosiii
  • 100 gr mozzarella razuita
  • 50 gr branza cremoasa President
  • 1 lingura busuioc uscat maruntit
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • piper negru macinat
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete a la mozzarella:

  1. Vanata se curata din loc in loc si se taie rondele .
  2. Sarati rondelele de vanata . Lasati sa se inmoaie putin si daca este cazul le stoarceti de lichidul ce il lasa .
  3. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in ulei
  4. Cand ceapa devine sticloasa se toarna deasupra bulionul .
  5. Condimentati sosul cu piper . Sarati . adugati busuiocul si oregano .
  6. Turnati  deasupra sosului o canita cu apa si lasati sa fiarba la foc mic .
  7. Vinetele se pun la copt  in tava tapetata cu hartie de copt .
  8. Eu doar am pulverizat putin ulei peste ele .
  9. Cand vinetele sunt patrunse se poate incepe montarea preparatului .
  10. Intr-o tava ceramica am pus pe fund putin sos , apoi un strat de vinete .
  11. Am presarat  branza cremoasa s apaoi din nou sos si vinete .
  12. Se incheie cu sos si mozzarella razuita .
  13. Am dat vasul ceramic cu vinete a la mozzarella la gratinat in cuptorul incins la 280 grad e timp de 10 minute .
  14. Supravegheati gratinarea , din cauza temperaturii mari preparatul se poate arde usor .
  15.   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Este indicat busuiocul verde dar eu nu am avut .

2

Supravegheati gratinarea , din cauza temperaturii mari preparatul se poate arde usor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete a la mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Legume la cuptor