Vinete chinezesti in sos picant 酸辣茄子

de AndreeaJ in Mancaruri de post, 16 Ian 2011 | 8149 vizualizari

 

Reteta de fatza este simpla si gustoasa, si la o prima vedere nu are nimic special in ea. Dar eu va spun ca are si va spun ca o sa va placa vinetele gatite in acest fel. Stim cu totii ca vinetele gatite sunt destul de uleioase si ca la prajit inghit destul de mult ulei. Vom vedea aici cum sa facem sa fie mai putin uleioase.

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mai mare
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 2 lingurite sos soia
  • 1 lingurita otet de vin
  • 1 lingurita alcool de gatit (vin de orez)
  • 3 lingurite ulei de ardei iute (daca nu aveti, puneti 3 ardei iuti uscati)
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingurita amidon
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete chinezesti in sos picant 酸辣茄子:

intr-un castronel amestecam sosul de soia, otetul de vin, alcoolul de gatit, uleiul de ardei iute sarea si zaharul
curatam vanata de coaja si o taiem in bucati, in wok incingem uleiul si punem bucatile la calit
bineinteles ca vinetele  vor inghiti imediat uleiul, NU mai adaugam mai mult ulei. Le calim bine pe toate partile, chiar daca avem tendinta sa credem ca se vor arde. Dupa ce se calesc, punem o jumatate de cescuta de apa. Uleiul din vinete se va lasa imediat in apa. Scurgem bine vinetele si le punem pe servetele de bucatarie sa absoarba restul de ulei.
Tocam usturoiul marunt si il punem la calit impreuna cu lingurita de ulei de susan
dupa cateva secunde adaugam si vinetele scurse
mai calim cateva secunde si apoi adaugam amestecul de sosuri preparat inainte
dizolvam amidonul in 3 linguri de apa si adaugam peste vinete
mai lasam cateva secunde pana se formeaza un sos consistent si este gata.
sunt foarte bune si gustoase usor picante, foarte bune servite alaturi de un bol de orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete chinezesti in sos picant 酸辣茄子" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

susu 1

18.01.2011, 13:01

Minunat

AndreeaJ 1

24.01.2011, 16:19

Vinetele gatite in acest fel sunt chiar gustoase! Servite alaturi de orez nu sunt deloc uleioase.

elena1988 1

16.03.2011, 11:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole frecata cu usturoi si mamaliguta-post