Vinete gratinate cu cascaval

de lili2010 in Mancaruri de legume, 2 Oct 2010 | 11706 vizualizari

 

Ceva super simplu de executat si super rapid...

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete 
  • 100g cascaval
  • 100g smantana(eu am pus iaurt mai gras)
  • 1 lingura unt 
  • 2 oua 
  • o ceapa mica(eu am pus cateva foi verzi de praz,pentru culoare) 
  • ardei gras (eu am folosit trei culori) 
  • 100g kaizer(optional) 
  • sare,piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete gratinate cu cascaval:

Taiem vinetele felii rotunde, fara a le curata de coaja si le punem la fiert in apa cu sare.

Cand sunt fierte, le scurgem de apa.

Ceapa,ardeiul si kaizerul ,taiate cubulete, le-am calit putin. Dupa ce s-au scurs de apa vinetele, pregatim un vas care merge la cuptor, il ungem cu unt si asezam un strat de vinete,peste care un strat de legume si apoi cascaval ras.Continuam cu inca un rand de straturi.

La final,batem cele doua oua cu smantana,adaugam sare si piper si acoperim totul.

Optional...putin parmezan..si apoi la cuptor,la foc potrivit, pentru 20 de minute.

Se servesc calde dar sunt bune si reci .

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete gratinate cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute gratinate