Vinete impanate - Imambaialdi

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 5 Mar 2018 | 4727 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 buc vinete
  • 4 buc ceapa
  • 2 buc morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 1/2 telina
  • 1/4 buc varza
  • 4 buc rosii (sau o conserva)
  • 2 capatani usturoi
  • 50 ml ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete impanate - Imambaialdi:

Vinetele se curata de coaja din loc in loc. Unde s-a luat coaja, se taie cu cutitul, fara sa ajungem pe partea cealalta. Se pune apa la fiert cu putina sare si in momentul cand fierbe, adaugam vinetele si le lasam zece minute. Se scot, se pun pe un fund inclinat si asezam o greutate pe ele (trebuie sa iasa amareala din ele). Tocam ceapa marunt si se caleste in ulei, adaugam morcovul si telina  date pe razatoarea mica. Apoi varza tocata marunt si ardeiul gras taiat cubulete. Condimentam legumele cu sare si piper. Sfat: daca aveti un robot de bucatarie nu ezitati sa-l folositi, chiar daca se toaca marunt. Fiecare catel de usturoi (crud, se va lasa toata aroma) se taie in doua si se indeasa in vinete. Cu o lingurita indesam si din compozitia de legume in taieturile facute in vinete. Vinetele se aseaza intr-o tava unsa cu ulei din belsug. Legumele ramase se aranjeaza pe langa vinete. Rosiile se oparesc, se curata de coaja si se toaca marunt si se adauga in tava peste vinete. Acoperim tava cu folie sau capac si se da la cuptor pentru 30 minute. Dupa ce scoatem folia mai lasam ~ 20 minute.

Servim mancarea rece presarata cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete impanate - Imambaialdi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu cartofi