Vinete pane

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 3 Feb 2020 | 2439 vizualizari

 

 De data aceasta diferenta a fost facuta de asezonarea cu zaatar mixul de condimente ce l-am adus din Israel . Am obtinut un pane frumos-pufos prin folosirea prafului de copt la aluat.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mici
  • 2 oua
  • 150 gr faina alba linguri faina
  • 50 ml lapte
  • 1/2 praf copt
  • 1 lingura zaatar
  • 1 lingurita usturoi uscat granulat
  • piper
  • sare
  • ulei pentru prajit
  • legume pentru servit .
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete pane:

  1. Vinetele se spala si se curata din loc in loc cate o fasie pe lungime .
  2. Condimentati vinetele cu sare , piper , usturoiu si zaatar.
  3. Se prepara un aluat din oua batute spuma, lapte , sare , praf de copt si faina alba .
  4. Aluatul trebuie sa aiba consistenta celui de clatite .
  5. La fel este bine sa-l preparati si sa-l lasati 30 minute la frigider sa se odihneasca .
  6. Feliile de vinete se dau prin faina alba si apoi prin aluatul cu oua .
  7. Prajiti feliile de vinete pe ambele parti in ulei incins .
  8. Reduceti intensitatea focului dupa prima tura de prajire .
  9. Vinetele se scot pe prosop de hartie care va absorbi uleiul in exces .
  10. Serviti vinetele pane calde insotite de legumele sau salata preferata .

                          Pofta buna

TIPS-URI

1

Aluatul trebuie sa aiba consistenta celui de clatite .

2

La fel este bine sa-l preparati si sa-l lasati 30 minute la frigider sa se odihneasca .

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Vinete pane