Vinete rotunde umplute

de Catalina L in Mancaruri de legume, 19 Aug 2018 | 3063 vizualizari

 

"Provocarea GastroArt"- rețeta reinterpretata 'à l'italienne' 
Particip caci imi plac concursurile si provocarea aceasta este geniala. 
Daca din intamplare castig, cedez premiul la locul 2.
 
Vinetele sunt 'fructele' mele preferate.
De cand vroiam sa fac vinete umplute, am profitat de frumoasele vinete rotunde aduse din Sicilia, ideale pentru umplut.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/08/vinete-rotunde-umplute.html

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete rotunde
  • 150 g carne tocata (amestec porc vitel)
  • 2 cepe salota
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 lingurita chimen pudra
  • 3 rosii
  • origan proaspat
  • 50 ml de vin alb
  • 30 g de branza ricotta sarata (sau telemea de oaie)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri de pesmet
  • 20 g de parmezan
  • 2 felii de rosii uscate
  • 1 lingura concentrat de rosii
  • sare, piper
  • 200-300 g sos de rosii
  • 1-2 ardei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete rotunde umplute:

Spalati legumele.

Taiati capatul cu coada al vinetelor si goliti-le de pulpa cu o lingurita.

Tocati pulpa marunt, sarati si puneti-o la scurs, sa lase apa.

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.

Rumeniti-le in uleiul incalzit , adaugati carnea si gatiti-le timp de 5 minute.

Adaugati vinul alb si lasati sa reduca la foc potrivit.

Spalati, taiati rosiile bucatele si adaugati-le la carne impreuna cu pulpa de vinete scursa. 

Puneti concentratul de rosii, chimen, origan si 100 ml de apa.

Gatiti timp de 10 minutes si adaugati pesmetul.

Puneti branza ricotta taiata cubulete, sarati si puneti piper. Amestecati si lasati sa se raceasca. Incalziti cuptorul la 200 °C.

Umpleti vinetele apasand bine, arozati cu un pic de ulei si gatiti timp de 20 minute intr-un vas uns. 

Va va ramane umplutura caci am folosit pulpa de vinete, deci puteti face 1-2 ardei umpluti.

Scoateti din cuptor, turnati sosul de rosii in vas. Puneti parmezan si rosiile uscate taiate bucatele peste vinete si ardei. Puneti-le capacul si gatiti timp de 10-15 minute.

Serviti-le fierbinti cu sosul de rosii, presarati deasupra oregano.

Ce bunatate :) am servit cu mamaliga.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete rotunde umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

miki_a 1

20.08.2018, 06:13

So yammi!

mihaelar63 1

20.08.2018, 22:25

Imi place mult asezonarea

dantes 1

24.08.2018, 10:10

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite