Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Va place carnea de vaca? Incercati varianta mea de felii suculente si moi de vaca cu un sos simplu dar delicios de ciuperci .
Carnea se condimenteaza cu sare si piper negru.
Pregatim ciupercile,le spalam si le taiem felii. Eu am folosit ciuperci maron.
Intr-o tigaie punem un catel de usturoi tocat marunt si il punem la incalzit cu ulei de masline si putin unt; adaugam ciupercile si le saltam putin pana se inmoaie, adaugam sare si piper. Lasam deoparte.
Pregatim si sosul demiglasse-1 lingura de praf cu putina apa fierbinte-amestecam cu telul si dam deoparte. Asta e bun pentru ingrosarea sosului.
In tigaie punem putin ulei de masline si un catel de usturoi cu coaja cu tot zdrobit cu lama cutitului-incalzim bine si adaugam feliile de carne-nu lasma mult pe fiecare parte (2 minute pe fiecare parte)-scoatem; Turnam putin vin alb in grasimea ramasa in tigaie-si apoi sosul demiglasse-adaugam ciupercile si amestecam agitand tigaia cu miscari circulare-aduagal si smantana -dupa gustul fiecaruia-gustam daca mai trebuie sare, piper si punem inauntru bucatile de carne-stingem aragazul si servim la masa imediat.
Nu uitati o buna garnitura (eu am facut cartofi prajiti in rondele -facuti de mine in cuptor, pe hartie vegetala-dar e ff bun cu cartofi pai sau pireu . SI foarte important e sa serviti cu un bun vin rosu. Pofta mare!
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult