Vitel in sos picant

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 19 Iul 2012 | 3080 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne de vitel(eu am avut muschiulet)
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 cepe
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 pahar vin rosu sec
  • 2-3 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri sos de soia
  • 2-3 foi de dafin
  • curry
  • boia de ardei iute
  • 1/2 ardei iute
  • boabe de piper
  • piper macinat
  • 4 linguri ulei de masline
  • patrunjel verde
  • marar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vitel in sos picant:

Se taie carnea cubulete,se spala si apoi se lasa la scurs.Condimentam carnea cu sare , piper macinat,boia de ardei,curry (dupa gust )si o stropim cu 2 linguri ulei de masline si cu sosul de soia.Amestecam bine si lasam carnea de pe o zi pe alta la frigider intr-un bol acoperit cu folie.

Adoua zi .......curatam ceapa si o taiem marunt,ardeiul gras il curatam si apoi il taiem fasii mai mari , usturoiul curatat si el il zdrobim.iar ardeiul iute il taiem rondele subtiriSe pune la incins intr-o tigaie mai inalta 2 linguri de ulei de masline si calim ceapa.Cand aceasta devine sticloasa adaugam usturoiul ,ardeiul iute si apoi ardeiul gras.Lasam pana cand toate legumele se inmoaie.Cu ajutorul unei palete scoatem pe o farfurie legumele calite si in uleiul in care acestea au fost calite adaugam carnea si lasam sa se rumeneasca frumos pe toate partile apoi adaugam o cana de apa si lasam sa fiarba bine carnea.Daca in timpul firberii apa scade atunci mai puteam adauga apa atata cat sa acopere bucatile de carne.Cand carnea este bine fiarta adaugam legumele calite,vinul,cateva foi de dafin,cateva boabe de piper si pasta de tomate desfacuta in putina apa.Potrivim de sare si piper si lasam sa scada sosul.Tragem de pe foc ,asezonam cu patrunjel si marar verde si servim cu mamaliguta.

Delicios de bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel in sos picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Toamna07 1

20.07.2012, 19:02

BuburuzaBubu 1

20.07.2012, 19:44

yuuumy

Sidy 1

21.07.2012, 08:25

Parca mai poti sa spui ceva ??? Niagara e la gura mea....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada de carne cu morcov si mazare verde