Vol-au-vent cu somon afumat

de Dnelutza in Aperitive / Garnituri, 23 Feb 2010 | 9452 vizualizari

 

Un aperitiv usor de facut si de mare efect

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru vol-au-vent:
  • un pachet aluat foietaj
  • un ou
  • un pic de boia de ardei dulce (optional)
  • Ingrediente pentru crema de somon:
  • 100 g somon afumat
  • 100 g brinza Philadephia/ricotta sau brinza de vaci
  • sucul de la o jumatate de lamiie
  • doua frunze de busuioc
  • o legatura mica de patrunjel
Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vol-au-vent cu somon afumat:

Intindem mai intii foaia de aluat si cu ajutorul unui pahar infainat, taiem cerculete destul de marisoare.

Jumatate din cercuri le asezam pe foaia de copt in tava de la aragaz, le ungem cu oul zbatut (atentie, ungem usurel sa nu atingem marginile aluatului, altfel cind le dam la cuptor, nu vor creste uniform pentru ca oul nu da voie aluatului sa se umfle), deasupra asezam un alt cerculet caruia i-am decupat cu forma infainata o inimioara. Ungem din nou cu ou si presaram praful de ardei dulce si le dam la cuptor la 200 de grade, pentru circa 20 minute (depinde de cuptor), lasam pina s-au umflat bine si s-au colorat frumos.

Intre timp, facem crema. Punem in mixer somonul, brinza, sucul de lamiie, busuiocul si patrunjelul, le mixam bine pina se formeaza o crema pe care o punem in siringa pentru dulciuri si umplem locul format de inimioare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vol-au-vent cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Dnelutza 1

24.02.2010, 15:35

Ai dreptate, mai tirziu o sa vreau sa ma ajute si o sa ma salute din mers. Cit despre aluat, destept cine l-a inventat, altfel ce ne-am face... (secret, n-am incercat sa fac niciodata in casa, dar trebuie sa fac si treaba asta...

elena1988 1

04.03.2011, 10:08

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv vinete pane