Waffels (vafe - reteta olandeza)

de Alinutza80 in Dulciuri, 28 Sep 2012 | 10289 vizualizari

 

La prima incercare nu mi-au iesit foarte frumoase, dar in schimb au fost foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 4 lg zahar
  • 4 oua
  • 200 ml lapte caldut
  • 1oo gr unt topit (sau margarina topita)
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita amoniac stins cu otet
  • ulei pentru uns forma
  • zahar pentru pudrat(sau gem, dupa preferinta)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Waffels (vafe - reteta olandeza):

Intr-un castron se amesteca faina, sarea, scortisoara, zaharul si amoniacul. Se adauga apoi ouale unul cate unul,mestecand bine dupa fiecare. Apoi se pune laptele si untul topit.

Se incalzeste aparatul si se unge cu putin ulei(nu foarte mult).Cu ajutorul unui polonic punem compozitia in aparat si lasam la copt pana se rumenesc putin.

In Olanda se servesc cu putin unt si zahar brun, dar mie mi se par mai gretoase asa, noi am servit cu zahar pudra.

Se mai pot servi si cu gem sau pasta de ciocolata.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Waffels (vafe - reteta olandeza)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Goffre cu dulceata de trandafir