Wiener vanillekipferl-cornulete vieneze cu vanilie

de ANNA_46 in Dulciuri, 17 Dec 2012 | 6254 vizualizari

 

Cornulete aromate si foarte moi

 

INGREDIENTE

  • 50 gr. migdale macinate
  • 50 gr. alune macinate
  • 280 gr. faina
  • 70 gr. zahar praf
  • un praf sare
  • 200 gr. unt
  • doua galbenusuri ou
  • Pentru pudrat : 5 pliculete zahar vanilat si o jumatate canita zahar praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Wiener vanillekipferl-cornulete vieneze cu vanilie:

Din ingredientele de mai sus framantam un aluat. Introducem la rece  pentru doua ore.

Preincalzim cuptorul la 190 °C, din aluat formam mici cornulete (eu l-am feliat , dupa care 

am taiat mici cubulete din care le-am format). Le asezam pe o tava unsa sau tapetata cu 

hartie de copt cu distanta suficienta intre ele , ptr. ca vor creste si le coacem aprox. 10min 

sau mai mult (cu grija sa nu se arda) . Le lasam un pic la racit , dupa care le rostogolim

incet in zaharul praf amestecat cu cel vanilat. Sunt atat de bune ( din aceste cornulete

pregatesc intotdeauna mai multe portii ).

 

Va doresc : Pofta buna ! 

 

 

TIPS-URI

1

In loc de migdale sau alune putem folosi nuci macinate

Daca ti-a placut reteta noastra "Wiener vanillekipferl-cornulete vieneze cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Eclere