Wrap cu Chana Masala si Raita din castravete

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 6 Iun 2015 | 2800 vizualizari

 

Chana Masala este un curry cu naut, cu arome intense, complimentate prefect de raita, sosul de iaurt si castravete. Daca le invelim intr-o lipie pufoasa, impreuna cu cateva frunze de salata, aveam reteta perfecta pentru un pranz portabil delicios.

 

INGREDIENTE

Pentru Chana Masala:

  • 400 grame naut din conserva
  • 1 ceapa de marime medie, tocata
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 2 linguri pasta de rosii
  • sare/piper
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1 lingura de ulei
  • 1/2 legatura de coriandru (optional)

Mix de condimente:

  • 1/2 lingurita paprika
  • 1/2 lingurita cumin
  • 1 lingurita tumeric
  • 1/4 lingurita ghimbir ras
  • 1/4 lingurita coriandru pudra
  • 1/2 lingurita garam masala (optional)
  • putin piper cayenne (optional)

Pentru Raita din castravete:

  • 1/4 castravete englezesc, taiat cuburi
  • 2 linguri iaurt grecesc cu continut redus de grasime
  • 1/2 lingura de menta proaspata, tocata
  • cateva seminte de cumin
  • sare

Pentru servit:

  • lipii
  • frunze de salata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Wrap cu Chana Masala si Raita din castravete:

Se soteaza ceapa intr-o tigaie, la foc mediu, in putin ulei. Se adauga ustroiul si mixul de condimente si se gatesc 1 minut. 

Se adauga pasta de rosii si se amesteca. Se adauga o canuta de apa si cu ajutorul unei linguri se indeparteaza eventualele bucati care s-au lipit de baza tigaii.

Se adauga nautul, rosiile, jumatate din sucul de lamaie si sarea si se gateste la foc mic 15 minute.

La final, se adauga restul de suc de lamaie. 

Se amesteca toate ingredientele pentru raita si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii. 

Se unge o lipie cu raita, se aseaza cateva frunze de salata, apoi cateva linguri de Chana Masala. Se ruleaza lipia si se fixeaza cu folie din aluminiu. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Wrap cu Chana Masala si Raita din castravete" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume cu ciuperci