Yakatori (frigarui japoneze) din pui cu ceapa crocanta si taitei

de Satisfyyourcravings in Pui, 22 Apr 2018 | 1770 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe verzi
  • 300 grame fasole verde pastai
  • 2 cepe rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 6 bucati pulpe de pui dezosate/ piept de pui
  • 2 linguri otet din orez
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lime
  • 2 linguri sos de peste
  • 3 linguri faina
  • 3 cuiburi taitei asiatici
  • sare, piper
  • 6 linguri sos dulce de chili
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Yakatori (frigarui japoneze) din pui cu ceapa crocanta si taitei:

Se taie ceapa verde rondele. 

Se indeparteza capetele pastailor de fasole. 

Ceapa rosie se taie juliene, usturoiul se toaca marunt si bucatile de pui in cuburi nu foarte mici. 

Intr-un bol se amesteca usturoiul, carnea de pui, otetul si sosul de soia. Se lasa la marinat 10 minute in frigider. 

Daca se folosesc frigarui din lemn, acestea se hidrateaza cateva minute in apa. 

Intr-un castronel, se amesteca sucul de lime cu sosul de peste si sosul dulce de chili.

Ceapa rosie se amesteca cu faina, sare si piper si se prajeste in 2 linguri de ulei, la foc mare pana devine crocanta. Se transfera pe prosoape de hartie. 

Intre timp, se fierb taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.

Se infig bucatile de pui pe frigarui. Se gatesc pe toate partile pe un gratar fierbinte, 10 minute, pana sunt gatite complet. 

Intre timp, se soteaza pastaile de fasole in 2 linguri de ulei timp de 6 minute; in ultimele 30 de secunde se adauga partea alba a tijelor de ceapa verde. Se adauga taiteii in tigaie, impreuna cu sosul obtinut anterior si 2 linguri din apa in care au fiert taiteii. Se gatesc toate inca 1 minut. 

Se servesc cu frigaruile de pui si presarate cu restul de ceapa verde si ceapa rosie crocanta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Yakatori (frigarui japoneze) din pui cu ceapa crocanta si taitei" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

dantes 1

23.04.2018, 07:09

Interesant!

-Licurici- 1

23.04.2018, 11:05

Ce bune!

Rocsi 1

23.04.2018, 20:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gratar de pui cu sos roquefort