Zacusca

de marinicayou10 in Zacusca, 1 Sep 2012 | 3799 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2-3 kg de vinete
  • 2 kg ardei kapia
  • 2 kg de rosii
  • 2 kg ceapa
  • 1 kg morcov
  • 500 -700ml ulei
  • 4-5 foi de dafin
  • 15 boabe de piper
  • 3-4 linguri pasta de tomate
  • sare dupa gust.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

In primul rand puneti vinetele la copt si ardeii capia. Intre timp, cat se coc vinetele si ardeii curatam ceapa si o punem in apa rece. Spalam bine rosiile,le taiem pe jumatate si le dam pe razatoarea cu gauri mici ,fara piele. Ceapa si morcovul (separat) le dam prin masina de tocat sau robot cine are.Mie imi este mult mai usor prin robot,ca merge mai repede si le face marunte. Cand sunt coapte vinetele si ardeii capia,le curatam de coaja si le dam prin masina de tocat. Intr-o cratita mare punem jumatate de litru de ulei sau chiar mai bine si punem ceapa la calit.Cand ceapa este pe jumatate facuta,adaugam morcovul ,calim bine,apoi vinetele,ardeii si rosiile.Sare dupa gust,piper boabe sau praf si foi de dafin.Punem pe foc cratita pe tabla sau pur si simplu direct pe flacara si o lasam la foc foarte mic.O lasam sa fiarba pana scade putin sau incepe sa se lipeasca de fundul cratitei.Cand acestea se intampla adaugam pasta de tomate si bagam cratita la cuptor la foc potrivit pana scade bine.Cand este bine scazuta si facuta  se scoate si se pune fierbinte in borcane.La mine nu a apucat sa tina foarte mult ca s-a si mancat :)))) Va urez pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Lau 1

02.09.2012, 15:55

Angelina_Elena 1

26.09.2012, 00:22

imi place mult zacusca!

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 09:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete