Zacusca cu ardei capia urechi de elefant si ciuperci

de abetina in Zacusca, 24 Aug 2018 | 3081 vizualizari

 

"Provocarea GastroArt"

 

INGREDIENTE

  • 4 kg ardei kapia urechi de elefant (sunt ardei foarte mari si foarte carnosi,sunt tare dulci si plini de vitamine)
  • 2 kg ceapa
  • 2 kg ciuperci hulughite, gata fierte
  • 1 l.suc de patlagele galbene
  • 400 ml ulei
  • 5-6 foi de dafin
  • 1 lingura sare 
  • 1 lingura boabe piper
  • 2 kg.vinete albe
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu ardei capia urechi de elefant si ciuperci:

Se coc ardeii capia, se curata de seminte, cotoare, se clatesc si se lasa la scurs, dupa care se dau prin masina de tocat carne.
   Se coc vinetele, la foc iute, se curata, se clatesc si se lasa la scurs, dupa care se dau prin masina de tocat carne.
   Se dau ciupercile prin masina de tocat carne.
   Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu uleiul, cand ceapa este patrunsa bine, dar nu rumena, se adauga ardeii capia, vinetele, sucul de patlagele galbene, ciupercile, sare, foi de dafin, piper si se fierbe totul la foc potrivit, se amesteca cu o paleta de lemn, sa nu se prinda de fundul oalei. Cand apar mici bobite de ulei pe marginile oalei, se opreste focul si se pune zacusca in borcane, care stau pe chiuveta, sa nu se sparga, se infileteaza si se dau la cuptor, pentru circa 20 minute, dupa care se opreste focul si se lasa in cuptor pana se racesc, apoi se pun la camara.

Sa aveti pofta dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu ardei capia urechi de elefant si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia

ieri la 23:04

Bomboane din biscuiți - Un desert delicios al copilăriei

ieri la 15:34

Franzela de casa reteta de paine simpla si pufoasa

pe 19.05 la 10:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete cu mere- reteta reinterpretata