Zacusca cu champignon

de anca_rm in Zacusca, 20 Oct 2017 | 5709 vizualizari

 

O zacusca gustoasa numai buna pentru zilele reci de iarna. Din cantitatile date ies 4 borcane de 370 ml.  

 

INGREDIENTE

  • 250 gr ceapa
  • 200 ml ulei
  • 700 gr ardei rosu copt
  • 500 gr ciuperci champignon
  • 0.5 l suc de rosii (bulion)
  • 1 lingurita boia
  • sare
  • piper
  • 2 frunze de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu champignon:

Ardeiul il coacem pe gratar sau in cuptor, il decojim de pielita si il curatam de seminte.

Cu ajutorul unei masini de tocat sau a unui robot de bucatarie, ii facem pasta.

 Ceapa galbena o curatam si spalam bine. O tocam si pe ea.

 Ciupercile curatate foarte bine le impartim in jumate. Jumate le tocam cu un cutit in bucati mai maricele, iar cealalata jumate le macinam.

 Intr-o oala cu fund gros punem uleiul si calim ceapa pentru 5 minute.

Apoi adaugam ardeiul, bulionul, ciupercile, sarea, piperul si boiaua (eu am folosit boia afumata).

Amestecam foarte bine si lasam sa fiarba pana cand scade, cam 30 minute sau pana cand se ridica uleiul la suprafata.

 Turnam zacusca in borcanele pregatite (spalate,sterilizate si uscate foarte bine), strangem capacul si lasam la racit. Se pastreaza foarte bine in camara la o temperatura constanta.

 Dupa ce se desface borcanul, se pastreaza in frigider pentru 2-3 zile.

 Este foarte buna servita pe paine prajita sau alaturi de o omleta.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu champignon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

21.10.2017, 20:06

Arata foarte bine si tare o sa va bucurati la iarna de gustul ei!

dantes 1

22.10.2017, 11:14

Buna!

mirela0911 1

22.10.2017, 21:15

Foarte buna e!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca fina cu arome noi