Zacusca cu ciuperci

de Bunica in Zacusca, 24 Sep 2016 | 6338 vizualizari

 

A venit toamnaaaaa!
"Toti acei ce-ntreaga toamna
Au muncit din zori in seara 
Iarna au zacusca de legume
Tocmai buna de intins pe paine"
Na ca am facut si-o rima:)))))
Sa lasam vorbaria si sa trecem la treaba.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. ciuperci champinion
  • 1kg. ciuperci vineciori
  • 2 kgardei kapia
  • 2 kg. ardei gogosar
  • 2 k. ceapa
  • 0,500 kg. morcov
  • 250 ml. ulei
  • 0,800 kg. pasta de rosii
  • sare
  • piper boabe -o lingura
  • 2 foi dafin
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu ciuperci:

Ceapa si morcovul se curata, spala,se toaca marunt in blender.

Ardeiul si gogosarul se spala si se coc.

Dupa ce s-au copt, ii curatam si-i maruntim in blender.

Ciupercile curatate,spalate le dam pe razatoarea mare.

Intr-o cratita cu fund dublu punem ceapa si morcovul.

Adaugam o ceasca de apa.

Lasam sa fiarba 10-15 minute

Avem grija sa nu se lipeasca de cratita.

Cand ceapa devine translucida adaugam ciupercile si ardeiul.Lasam la fier 10-15 minute.

Punem pasta de rosii,asezonam cu sare,piper boabe dupa gust.

Adaugam  foile de dafin si dam cratita la cuptor pentru o ora si jumatate -doua ore.

Punem zacusca fierbinte in  borcanele spalate ,sterilizat si calde.

Inoarcem borcanele cu gura in jos invelindu-le cu un prosop mai gros.

 

 

 Au iesit 16 borcane de 400 g.

TIPS-URI

1

Vineciorii i-am avut la congelator.

2

Uleiul il punem in blender alaturi de ardei.Da preparatului o textura fina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

diaconta 1

27.09.2016, 16:11

Buna e zacusca cu ciuperci

mihaelar63 1

29.09.2016, 14:43

Ce bine arata !!! Vreau si eu

kytz 1

21.09.2017, 08:39

Toate aromele toamnei!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ghebe