Zacusca cu fasole

de lacrimioara in Zacusca, 21 Aug 2011 | 5901 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de fasole uscata,
  • 1kg jumate de ceapa,
  • 3 kg de ardei grasi,
  • 1 l ulei,
  • 200 ml bulion,
  • 3 frunze de dafin
  • boabe de piper (cam 8 am pus eu)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu fasole:

Fasolea  se pune in apa  cu o zi inainte sa se faca zacusca, iar a doua zi se pune la fiert.

Ardeii ii dam prin masina de tocat carne (eu i-am tocat cu robotul). ii punem deoparte, apoi procedam intocmai cu ceapa si fasolea fiarta si racita. Dupa ce le-am dat prin masina punem uleiul la incins si punem ceapa la calit. Dupa ce s-a imuiat punem ardeiul deasupra si lasam 15-20 minute la calit.  Adaugam fasolea, boabele de piper si lasam sa fiarba cam o ora, amestecand din cand in cand pana se ingroasa, dupa care trebuie amestecat mereu pana e gata. Cand iese uleiul deasupra e gata.

Ddupa ce a trecut cam o ora punem foile de dafin si bulionul si mai lasam 30 minute. Din acesta portie mie mi-a iesit cam 1kg si 400 grame de zacusca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Bucataras Medi 1

24.08.2011, 20:11

trebuie sa fie tare buna................

Ramonica 1

04.09.2011, 12:33

ce pofta mi-ai facut

Ramonica 1

08.09.2011, 13:38

Am facut si eu, dar cred ca trebuia fiarta mult mai mult caci dupa cateva zile s-a stricat. O sa mai incerc ca e foarte buna la gust, dar o tin mai mult pe foc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu bureti