Zacusca cu fasole

de Criss in Zacusca, 19 Oct 2011 | 6113 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -3 kg gogosari
  • -2 kg ceapa
  • -800 g fasole boabe
  • -3 morcovi
  • -1/2 l ulei
  • -1 l suc de rosii
  • -sare, piper
  • -1 foaie de dafin                                         
  • -1 lingurita zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu fasole:

Se curata toate legumele si se spala. Fasolea si morcovii se fierb. Daca fasolea e uscata, se lasa peste noapte la inmuiat in apa rece, apoi se fierbe.
Gogosarii si ceapa se dau prin masina de tocat si se calest separat in ulei.

Se pun apoi intr-un vas mai mare si se adauga morcovii si fasolea, fierte in prealabil apoi date prin masina de tocat, sucul de rosii si restul de ulei. Se pune zacusca la fiert pe foc mic amestecand in continuu.

Un mic secret, daca nu vreti sa pierdeti cateva ore langa aragaz si sa faceti febra musculara la maini tot amestecand in oala, :), puneti vasul in cuptor, pe treapta a doua, lasati si tava de la aragaz in cuptor si lasati sa fiarba la foc mic cateva ore. Cam din 30 in 30 minute scoateti vasul si amestecati, adaugati sare si piper dupa gust si o foaie de dafin. Frunza de dafin se scoate apoi, nu se fierbe prea mult pentru ca lasa un gust amar.

Se pune zacusca in borcane spalate si sterilizate iar deasupra se pune un varf de cutit de salicil, apoi se capseaza borcanele si se pun in paturi pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca rapida