Zacusca cu ghebe

de Alina26 in Zacusca, 6 Oct 2014 | 6703 vizualizari

 

Imi place la nebunie zacusca cu ghebe....si cum am primit o punga de ghebe, m-am hotarat sa fac o portie de zacusca.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ceapa
  • 1 kg morcovi
  • 1,5 kg ardei
  • 1,5 kg ghebe congelate
  • 500 ml ulei
  • 200 g bulion
  • sare
  • frunze de dafin
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu ghebe:

Eu mi-am simplificat puțin viata si am dat toate legumele prin robot.

1. Am copt ardeii, i-am curatat de coaja si sâmburi si apoi i-am dat prin robot.Am lasat deoparte. 

2. Am curatat morcovi si ceapa. Am dat-o pe ribot si am pus-o la calit cu jumătate din cantitatea de ulei. 

3. Dupa 10 minute am adaugat si morcovii; dati pe robot si am lasat la foc potrivit pana s-a inmuiat morcovul.Amestecand din cand in cand.Am pus si restul de ulei.

4. Am pus ardeiul, apoi ghebele decongelate, scurse di date prin robot.Am amestecat, am pus frunze de dafin si am lasat sa fiarba l A foc mic o ora.

5. Am pus bulionul, amestecand bine si am lasat la foc mic pana uleiul s-a ridicat la suprafata.An amestecat dun cand in cand sa nu se prinda.

6. Am pus in borcane curate si uscate, zacusca fierbinte si le-am acoperit cu prosoape pana s-au racit.

Pofta buna!!!!

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveți robot de bucătărie puteti toca legumele si cu un cutit.

2

Puteti pune bulion si mai mult, depinde cat de rosu va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu ghebe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Rocsi 1

06.10.2014, 20:33

E cea mai buna, am facut si stiu!

Alina26 1

07.10.2014, 11:56

E pref e rata mea!!! Imi place si cea cu bin e te dar zacusca de ghebe ny m-as mai sa t ura!!!

Alina26 1

07.10.2014, 11:58

Poate cate un borcan pentru fiecare nh ajunge dar va servesc cu mare drag.....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu bureti