Zacusca cu somon

de violeta30 in Peste, 7 Mai 2020 | 4881 vizualizari

 

Din ciclul: nimic nu se aruncă, totul se transformă. Dacă nu s-a mâncat pe grătar, s-a transformat în zacuscă :)

 

INGREDIENTE

  • 3 rondele de somon fripte pe grătar
  • Un mănunchi de ceapă verde
  • o ceașcă de ulei
  • 5-6 ardei roșii copți
  • o cutie de roșii în bulion
  • 400 ml de suc de roșii mai gros
  • Condimente
  • Sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu somon:

Se toacă ceapa verde cât mai mărunt și se călește în ulei. Când e gata se adaugă ardeiul copt tocat cubulețe. Se lasă la fiert 10 minute și se adaugă peștele fript mărunțit și curățat de oase. După 10 minute adăugăm roșiile tocate cuburi și sucul de roșii.
Se fierbe acoperit cu un capac până scade și devine legat. Se potrivește de sare și se adaugă condimentele (am pus condimente pentru pește). Se mai lasă vreo 10 minute și se pune în borcane.
Borcanele se fierb la bain-marie până se umflă capacul (cel puțin o oră). Se lasă la răcit și se depozitează, ulterior, în cămară.
Mie mi-au ieșit 4 borcane, dar am și lăsat pentru servire într-un bol.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu somon" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu pastrav