Zacuscă cu vinete

de diaconta in Zacusca, 28 Aug 2012 | 8718 vizualizari

 

Din categoria"Mama munceste,eu doar ma laud cu rezultatul".

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogosari
  • 2 kg vinete (cântarite dupa ce au fost prajite si curatate)
  • 1 kg ceapa
  • 400 gr pasta de rosii
  • 200 ml suc de rosii
  • 750 ml ulei
  • Sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacuscă cu vinete:

Vinetele se coc pe gratar si se curata.Se lasa pana se scurge zeama din ele.

Gogosarii se taie felii si se toaca in robotul de bucatarie sau se dau prin masina de tocat.

Ceapa se curata si se da si ea prin robot.

Ceapa si gogosarii se prajesc separat in ulei.Apoi se amesteca,se adauga vinetele,pasta si sucul de rosii,sare  si piper dupa gust.Se lasa sa fiarba o ora pe aragaz,amestecand continuu,apoi se pune cratita in cuptor inca o ora si jumatate.La final uleiul va iesi la suprafata,vom avea nevoie de ulei si in borcane pentru ca aceasta sa se pastreze in conditii bune.

Punem zacusca calda in borcane avand grija sa ramana ulei deasupra in fiecare borcan si le acoperim cu o patura pana cand se racesc.

Din cantitatea aceasta au rezultat 13 borcane de 420 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacuscă cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

alinutzika 1

29.08.2012, 23:49

o lingura e pt mine?

Ramonaa 1

24.09.2013, 12:57

Ceapa se poate toca si la mana..............

diaconta 1

24.09.2013, 13:19

Manuela,se poate toca si de mana ceapa dar nu va fi asa de fina,depinde cum va place.Anul acesta am fiert ceapa si apoi am tocat-o.E mai "blanda" cu stomacul asa.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete