Zacusca de ciuperci Champinion

de _Alina_ in Zacusca, 15 Oct 2012 | 7391 vizualizari

 

Stiind cat de mult imi place sa mananc ciuperci (la propriu, nu la figurat :))) sotul mi-a facut o surpriza si a adus o lada de ciuperci. Am facut mancarica din ele, dar, ce-i prea mult strica asa ca am decis sa fac zacusca. De regula faceam zacusca din ghebe, dar anul acesta n-am ajuns prin padure (inca ;) Sincer nu ma asteptam sa iese asa gustoasa! :D

 

INGREDIENTE

  • 3.5 kg ciuperci Champinion
  • 2 kg gogosari
  • 2 kg ardei kapia
  • 800 g ceapa
  • 400 g morcov
  • 450 ml ulei
  • 2 lg pasta de tomate
  • sare, piper, dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ciuperci Champinion:

 1. Spalam ciupercile, le curatam de pielita si le spalam iar. Jumatate din cantitatea de ciuperci o taiem cubulete, iar jumatate le lasam intregi. Le punem la fiert in oale separate, cam 20-30 min. Dupa ce au fiert le scoatem, le clatim cu apa rece (5-6 ori) si le punem la scurs.   

2. Ardeii kapia si gogosarii ii coacem in cuptor, apoi ii curatam de pielita.  

3. Curatam si spalam ceapa si morcovii, apoi le dam prin robot separat.  

4. Punem 400 ml de ulei la incins si punem ceapa. Cand devine translucida punem si morcovul tocat. Dupa 10 min adaugam gogosarii si ardeii dati prin robot. Intre timp dam ciupercile intregi prin robot. Dupa aceasta operatiune, le mai spalam o data si le stoarcem inainte de a le pune in oala. Punem si ciupercutele cuburi in oala (si pe acestea le stoarcem inainte de a le da drumul in oala;). Lasam la foc potrivit 2 h si 30 min.  

5. Intre timp punem cei 50 ml de ulei ramasi intr-o cratita la incins. Punem pasta de tomate in uleiul incins si invartim, lasam pe foc 5 min dupa care turnam peste zacusca. Amestecam bine si mai lasam pe foc 30 min.  

6. Punem zacusca fierbinte in borcanele sterilizate. Punem borcanele pe capac 3-5 min dupa care le intoarcem in pozitie normala si le acoperim cu o patura pana cand se racesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ciuperci Champinion" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete