Zacusca de vinete

de babi5 in Zacusca, 20 Sep 2013 | 4361 vizualizari

 

Azi am facut o portie de zacusca, care a iesit neasteptat de buna. M-am abatut un picut de la reteta mea clasica pe care am avut-o si am facut-o de ani de zile, am scazut cantitatea de ceapa si ulei, am marit cantitatea de vin si bulion, am pus mai putin cu 1/2 litru. Nu ma laud dar rezultatul este peste asteptari. Asa ca daca va incumetati sa mai faceti incercati-o si nu o sa va para rau.

 

INGREDIENTE

  • 3,5 kg gogosari
  • 3/4 ulei
  • 1,5 de sare
  • 1,5 l bulion de casa
  • putin cimbru
  • 3 foi de dafin
  • 4 kg vinete gata coapte
  • 1 kg de ceapa
  • piper macinat o jumatate de lingurita
  • 1 conservant dr.Otker
Portii: 19
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Am spalat gogosarii, i-am curatat, ceapa am curatat-o si am spalat-o bine, apoi am macinat totul cu robotul cu sita cea mai mica. Am pus intr-o oala de inox uleiul la care am adaugat gogosarul si ceapa macinate, am lasat sa se caleasca bine pina a scazut apa (cca 40 minute), apoi am adaugat vinetele pe care le-am scos din congelator de cu seara si la fel au fost macinate prin robot cu sita cea mai marunta. Am lasat sa fiarba impreuna inca 30 minute. Dupa care am adaugat bulionul, cimbrul, sarea, piperul si foile de dafin si lasam la foc domol pina uleiul iese deasupra. Oprim focul si in borcanele sterilizate in prealabil punem zacusca. Fiecare  borcan il intoarcem cu capacul in jos pentru 10 minute. Apoi le intoarcem si le acoperim cu o patura pina a doua zi, dupa care destinatia camara...

Pofta  buna! Trebuie sa facem tot ce putem, ca auziti ce iarna grea vine.

TIPS-URI

1

Este foarte gustoasa si se poate folosi si la mic dejun pe linga alte bunatati

2

Peste ochiul de la plita este bine sa puneti o tabla mai groasa ca sa nu se prinda pe fundul oalei si sa nu fiti nevoitii sa amestecati intruna.

3

La fel de buna este si pentru cei care postesc

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

babi5 1

01.10.2013, 08:11

Multumesc Rocsi

babi5 1

01.10.2013, 08:12

Angelina_Elena te pupa Babi chiar este buna si se pastreaza tare bine mai am trei borcane si de anul trecut ;

babi5 1

01.10.2013, 08:13

Alina Ursulina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca sarbeasca