Zacusca de vinete

de Ksenya in Zacusca, 10 Oct 2016 | 8403 vizualizari

 

O reteta de zacusca pe care am facut-o si anul trecut. Atat de mult a fost apreciata ,incat am repetat-o si anul acesta, dar de data asta am facut-o  la ceaun la foc de lemne. Zacusca e dementiala. E usoara, nu iti da senzatia de arsuri. O recomand cu incredere!
Sursa de inspiratie cu mici modificari  - Motan la Oale. Mulltumesc  pentru reteta !

 

INGREDIENTE

  • 3,5 kg vinete coapte si curatate
  • 2 kg de ceapa curatata ,spalata si data prin masina de tocat sau robot
  • 2 kg gogosari curatati si dati prin masina de tocat sau robot
  • 0,5 ardei capia curatati dati prin masina de tocat sau robot
  • un borcan de pasta de tomate ,eu am folosit Olympia
  • 8-10 foi dafin
  • 2,5 linguri sare
  • o jumatate lingura fulgi ardei cayenne (optional)
  • 1 litru ulei
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Am pus ceaunul pe flacara, am pus uleiul, cand uleiul s-a incins, am adaugat  ceapa, am amestecat-o din cand in cand. Cand a inceput sa rumeneasca foarte putin, am adaugat  gogosarii si ardeii capia, am amestecat si am lasat  sa borboloseasca la foc domol. Dupa o ora si jumate am adaugat o lingura de sare si foile de dafin, apoi vinetele tocate. Am lasat sa fiarba incet pana a scazut si a inceput sa lege, cam 40 minute, am adugat borcanul cu pasta de tomate si fulgii de ardei cayenne.

Amestecand din cand in cand, am mai lasat inca 25 minute. Am potrivit de sare. Lasand la foc domol am umplut borcanele spalate si sterilizate, avand grija sa scot frunzele de dafin din compozitie. Am inchis cu capac si le-am bagat sub patura pana s-au racit complet. Pofta mare!

TIPS-URI

1

Vinetele le puteti toca cu un cutit de ceramica sau cu un satar din lemn

2

Folositi pasta de tomate cu proncetaj mare de rosii ,astfeli ve-ti capata culoarea si gustul dorit

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

miki_a 1

16.10.2016, 11:10

Ce poooooozeeeee Ksenya! Minunata zacusca pregatita!

RODIMUR 1

05.09.2018, 10:03

Arata foarte bine, zacusca ta, Xenia...!

trifadalia 1

05.09.2018, 14:04

delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete pt iarna