Zacusca de vinete cu ciuperci

de Merisor in Zacusca, 29 Aug 2013 | 32240 vizualizari

 

Este cea mai buna dintre felurile de zacusca facute de mine!

 

INGREDIENTE

  • 2 Kg ceapa
  • 2 Kg vinete
  • 2 kg ardei copti(capia si gogosar)
  • 1 kg pasta de rosii cu ardei
  • 1 kg ciuperci conservate
  • 750 ml ulei
  • piper macinat
  • cimbru
  • foi de dafin
  • sare dupa gust
  • 4 linguri zahar
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete cu ciuperci:

Vinetele si ardeii se cantaresc dupa ce au fost coapte si curatate.

Eu folosesc aceste cantitati pentru vasul meu de 7l in care pregatesc zacusca.

Mai intai se coc vinetele si ardeii, se curata si se lasa la scurs.

Ceapa se toaca solzisori si se caleste in ulei cu putina sare, pana devine tranlucida, apoi punem ciupercile scurse si tocate si mai lasam putin pe foc amestecand din cand in cand. Nu este riscul sa se lipeasca pentru ca este ulei mult.

Trecem vinetele si ardeiul prin robot si le punem in vasul in care vom pregati zacusca, apoi adaugam ceapa si ciupercile si omogenizam.

Asezonam cu piper, cimbru, sare si foi de dafin si dam vasul la cuptor la 180 grade pentru aproximativ 3 ore.

Pe parcurs, mai scoatem vasul din cuptor si mai amestecam zacusca cu o paleta de lemn.

De cate ori scoatem vasul, oprim cate o lingura de zacusca pe o farfurie si lasam sa se raceasca, apoi gustam sa ne dam seama daca mai adaugam condimente.

Dupa ce incepe sa se ridice ulei deasupra inseamna ca este aproape de final si punem pasta de rosii cu ardei.

Mai lasam la cuptor circa 30 - 40 de minute, timp in care mai gustam si mai potrivim de sare si condimente daca mai este cazul.

Apoi pregatim borcanele, le spalam, le scurgem si le punem intr-o tava, pe care o vom introduce la cuptor dupa ce scoatem zacusca, pentru a steriliza borcanele.

Lasam tava cu borcane in cuptor 5 minute, apoi umplem borcanele cu zacusca, punem capacele si le dam din nou la cuptor pentru alte 5 minute, dupa care stingem focul si lasam tava cu borcanele in cuptor pana la racirea acestora.

Eu le-am lasat pana a doua zi, apoi le-am trecut in camara.

Iese o zacusca usor picanta si usor dulceaga.

 

TIPS-URI

1

Dupa fierbere, surplusul de ulei se inlatura (daca se ridica mult deasupra).

2

Se pot pune ciuperci proaspete, dar bine calite impreuna cu ceapa.

3

Pasta de rosii cu ardei poate fi inlocuita de bulion sau chiar rosii proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (67)

nilgun 1

01.09.2013, 11:23

ce prezentare minunata

diaconta 1

01.09.2013, 16:36

Harnicuta Meri

xana 1

03.09.2013, 12:26

Camara mea nu e asa de racoroasa, oare zacusca se va pastra bine daca o fac?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca