Zacusca de vinete si ardei gogosari

de corina241 in Zacusca, 24 Noi 2010 | 26438 vizualizari

 

Zacusca este preferata noastra si de aceea o fac in fiecare an pentru ca stiu cum va fi devorata;)Este foarte buna in post!

 

INGREDIENTE

  • 5 kg vinete
  • 5 kg ardei gras rosu
  • 1,5 kg ceapa
  • 1,5 kg morcovi
  • 1 l ulei
  • 2x450 g pasta de bulion
  • piper boabe
  • sare mare de bucatarie
  • foi de dafin
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete si ardei gogosari:

Vinetele se coc bine in cuptor sau pe plita.Se lasa la scurs pentru 1 ora .

Intre timp se pregateste un ceaun de fonta in care punem uleiul si ceapa tocata marunt in robotul de bucatarie.Lasam sa se calesca pana ceapa va devenii sticloasa.Morcovul dat si el pe razatoarea mica sau in robot se adauga peste ceapa pentru a-l cali 10 minute.

Vinetele bine scurse le tocam marunt si le adaugam in ceaun,impreuna cu ardeiul gogosar tocat in robot.Mestecam continuu pentru a nu se prinde(avantajul ceaunului de fonta a fost ca nu s-a prins deloc,fiind si focul foarte mic).Potrivim de sare,punem boabele de piper si foile de dafin,apoi punem si pasta de tomate.

Eu le-am dat la cuptor sa scada pentru 1 ora si 30 minute.Cand este foarte bine fiarta si uleiul a iesit deasupra scoatem din cuptor si umplem borcanele cat timp zacusca este fierbinte..

Sterilizam borcanele in cuptor si le punem intre paturi pana a doua zi pentru a se raci treptat.

Va servesc cu o feliuta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete si ardei gogosari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu pastrav