Zacusca din vinete si ardei kapia

de Bucataras Medi in Zacusca, 7 Apr 2013 | 6982 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg vinete
  • 3 kg ardei kapia
  • 1 kg ceapa
  • 1 l bulion
  • 600 ml ulei
  • 3-4 foi de dafin
  • cateva boabe de piper
  • sare dupa gust
  • piper macinat dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca din vinete si ardei kapia:

Am copt pe gratar cu lemne atat vinetele cat si ardeii.

Ardeii gata copti ii punem intr-un vas,presaram putina sare peste ei si ii acoperim cu un capac.Lasam pana cand acestia se aburesc si se  mai racoresc si apoi trecem la operatiunea curatat...indepartam coaja, cotoarele si semintele. Vinetele se curata si ele si apoi se lasa la scurs.

Tocam vinetele ca pentru salata. Ardeii ii taiem fasiute sau cubulete cu ajutorul unui cutit.

Intr-o cratita mai inalta incalzim uleiul si adaugam ceapa taiata marunt.Este bine ca sub cratita sa punem o plita astfel incat sa prevenim lipirea.Lasam pana cand ceapa devine translucida apoi adaugam pe rand vinetele , ardeiul kapia si bulionul(eu am avut bulion facut  in casa).Amestecam  si lasam la foc potrivit.

Adaugm foile de dafin si cateva boabe de piper.Condimentam dupa gust cu sare si piper.Lasam  sa fiarba, amestecand cu ajutorul unei linguri de lemn sa nu se prinda, pana se ridica uleiul deasupra.

Luam de pe foc,  indepartam frunzele de dafin si turnam fierbinte in borcane curate si uscate .Borcanele  se capacesc  şi se fierb în baie de apă timp de 25 minute din momentul in care  începe să clocotească apa.Borcanele cu zacusca  se lasă să se răcească  în apa în care au fiert, apoi se aşează la loc uscat şi răcoros.

Daca facem o cantitate mai mica de zacusca pe care o consumam repede atunci repartizam  zacusca in borcane , lasam sa se raceasca ,le acoprim si le putem tine in frigider.

Se consuma rece ,pe paine calda sau prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca din vinete si ardei kapia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Merisor 1

07.04.2013, 19:32

Bunatate!

Sim0na 1

08.04.2013, 14:37

o bunatate!!!

DulciuriSiNuNumai 1

09.04.2013, 16:30

foarte buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu ghebe